1.4 C
Munich
Monday, December 5, 2022

right to information act 2005 (capter-10)

Must read

১) মোৰ আবেদখন প্ৰকৃত লোক তথ্য বিষয়াৰ ওচৰত নপৰি অন্য লোক তথ্য বিষয়াৰ ওচৰলৈ গ’লে আবেদনখন নাকচ হব নেকি?

উত্তৰ:- নহয়। তথ্য অধিকাৰ আইন অনুসৰি অন্য লোক তথ্য বিষয়াৰ অধীনৰ তথ্য বিচাৰি কোনো তথ্য বিষয়ালৈ আবেদন আহিলে, তথ্য বিষয়াজনে সেইখন প্ৰকৃত লোক তথ্য বিষয়ালৈ পঠিয়াব লাগিব। কোন লোক তথ্য বিষয়ালৈ পঠিয়াইছে সেই বিষয়ে আপোনাক জনাব লাগে।
২) অনাচৰকাৰী বা ব্যক্তিগত সংন্থাক আৰ টি আই অধিনলৈ জানিব পাৰি নে?
উত্তৰ:- যদি কোনো NGO বা বেচৰকাৰী সংস্থা বাক্তিগত হস্পিতাল, মন্দিৰ, শিক্ষানুষ্ঠান, ন্যাস বা চছাইটি আদিয়ে চৰকাৰৰ পৰা ৰেহাই মূল্যত বা বিনামূলীয়াকৈ মাটি লাভ কৰে বা কোনো কৰৰ পৰা অব্যাহতি বা ৰেহাই লাভ কৰিছে বা কোনো ধৰণৰ বিত্তীয় সাহাৰ্য লাভ কৰিছে তেন্তে সংন্থাক আৰ টি আই আইন অধীনলৈ আনিব পাৰি।
৩) কেনে তথ্যৰ বাবে আবেদন কৰিব পাৰি? আবেদনকাৰীৰ কিবা বয়সৰ কথা আছে নেকি?
উত্তৰ :- তথ্যৰ অধিকাৰ আইনৰ অধীনত যিকোনো ভাৰতীয় নাগৰিকে তথ্য বিচাৰি আবেদন কৰিব পাৰে। বয়সৰ কোনো উল্লেখ নাই।
৪) একাধিক ব্যক্তিয়ে একেখন আবেদন কৰিব পাৰে নেকি?
উত্তৰ :- পাৰি।
৫) তথ্য অধিকাৰ আইনৰ অধীনত গড়কাপ্তানী পথৰ বা ভৱন নিৰ্মাণৰ বা নলা নৰ্দমাত ব্যৱহূত সামগ্ৰীৰ নমুনা দাবী কৰিব পাৰি নেকি?
উত্তৰ:- পাৰি।
English translation :-
1) Will my application be rejected if other people go to the information subject instead of the actual person information subject?
Answer: No.  According to the Right to Information Act, if another person seeks information on an information subject under the subject of information, the information officer must send the information to the actual person.  You need JavaScript enabled to view it.
2. Can an unofficial or private organization be known under RTI?
Answer: – If any NGO or non-government organization receives land from the government at a discounted price or free of cost from private hospitals, temples, educational institutions, trusts or charities etc. or has got any tax exemption or financial assistance.  Can be brought under the law.
3) How to apply for information?  What is the age of the applicant?
Answer: Under the Right to Information Act, any Indian citizen can apply for information.  No mention of age.
4) Can more than one person apply at the same time?
Answer: Yes.
5. Can samples of materials used in construction of garapattani roads or buildings or sewers be required under RTI Act?
Answer: Yes.
Hindi translation :-
1) क्या मेरे आवेदन को अस्वीकार कर दिया जाएगा यदि अन्य लोग वास्तविक व्यक्ति सूचना विषय के बजाय सूचना विषय पर जाते हैं?
 उत्तर: नहीं।  सूचना का अधिकार अधिनियम के अनुसार, यदि कोई अन्य व्यक्ति सूचना के विषय के तहत सूचना विषय पर जानकारी मांगता है, तो सूचना अधिकारी को वास्तविक व्यक्ति को सूचना भेजनी होगी।  इसे देखने के लिए आपको जावास्क्रिप्ट सक्षम करना होगा।
2. क्या किसी अनौपचारिक या निजी संगठन को आरटीआई के तहत जाना जा सकता है?
उत्तर:- यदि कोई गैर सरकारी संगठन या गैर सरकारी संगठन सरकार से रियायती मूल्य पर या निजी अस्पतालों, मंदिरों, शिक्षण संस्थानों, ट्रस्टों या धर्मार्थ संस्थाओं आदि से मुफ्त में भूमि प्राप्त करता है।  या कोई कर छूट या वित्तीय सहायता प्राप्त की है।  कानून के तहत लाया जा सकता है।
3) सूचना के लिए आवेदन कैसे करें?  आवेदक की उम्र क्या है?
उत्तर : सूचना का अधिकार अधिनियम के तहत कोई भी भारतीय नागरिक सूचना के लिए आवेदन कर सकता है। उम्र का जिक्र नहीं।
4) क्या एक ही समय में एक से अधिक व्यक्ति आवेदन कर सकते हैं?
उत्तर: हाँ।
5. क्या आरटीआई अधिनियम के तहत गैरपट्टनी सड़कों या भवनों या सीवरों के निर्माण में प्रयुक्त सामग्री के नमूने की आवश्यकता हो सकती है?
उत्तर: हाँ।
- Advertisement -spot_img

More articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest article